Pěstitelé jahod se těší velkému zájmu veřejnosti. Jakmile nastává období sklizně, lidé se více zajímají například o možnost samosběru jahod na jahodových plantážích. Kupříkladu na Mělnicku jsou k dispozici taková místa, kde si můžete jahody nasbírat sami a pochopitelně ušetříte i nějakou tu korunu. Jestliže máte možnost prodávat jahody tímto způsobem a část úrody zpracovat do podoby zmrzlinových dření, budete mít zřejmě ve svém snažení na veřejnosti úspěch. Jahodové zmrzlinové dřeně patří k oblíbeným mraženým výrobkům, lze je využít například pro zmrzlinové poháry se šlehačkou a hlavně můžete mít dřeň uloženou v mrazáku i několik měsíců.
Pokud tedy budete nabízet do prodeje tyto produkty, měli byste především přemýšlet nad tím, kam dřeň uložit, do jaké přepravní nádoby, ve které bude putovat k dalšímu zpracování. V tomto směru se nabízí například IBC kontejner. Je to nádoba tvaru kvádru, o užitném objemu 1000 litrů, do které se vkládá jednorázová plastová fólie z polyetylenu. Jakmile se tato várka jahod vyprázdní, fólie se vymění za novou, tím je zajištěna nejvyšší možná jakost skladovaných či přepravovaných produktů.
Prodej přepravních kontejnerů Schoeller Allibert se zaměřuje i na to, aby je zákazníci využili optimálně, to znamená aby se kontejnery mohly skládat na sebe do více pater. V tomto případě je to možné až do výšky pěti kontejnerů nad sebou. Pokud tedy můžete nabídnout ze své farmy desítky tun jahod, které zpracujete do podoby zmrzlinové dřeně, může jejich zpracování a přeprava probíhat velmi rychle a dostatečně efektivně, aniž byste přicházeli o část vypěstované úrody.
Kontejnery lze samozřejmě ukládat do chladicích boxů a jahody co nejrychleji průmyslově zpracovat a stáčet do vhodných nádob, určených k prodeji na trhu. U zpracování ovoce a zeleniny záleží především na rychlosti, aby úroda nepřicházela vniveč vlivem biologického rozkladu, zejména za pokojové teploty.